zondag 22 mei 2011

The Sky Was Pink on Nature One 2005

Deze plaat doet met altijd een stukje terug denken aan een jaar of 6 geleden. Knal in de zomer, +25 graden in het mooie Duitsland en een ganse dag (en tot vervelens toe ook nacht) non-stop muziek. De kenners van elektronische muziek zullen dit festival vast en zeker kennen: Nature One  > een video die je zowat een globaal beeld geeft wat er allemaal afspeelt op zo'n festival met natuurlijk de nodig wannabe's en loonies die er altijd zullen zijn.

Nature One

Even schetsen: Nature One telt zo jaarlijks 65.000 bezoekers van overal ter wereld. Een beetje gelijkwaardig zoals Rock Werchter denk je dan, maar er zijn heel wat meer podia + randanimatie. 3 main tents + een resem aan kleine tenten (lees: +1000 man nog steeds) en dan nog een stuk of 6 bunkers iets meer underground gerichte muziek. Nature One in Pydna, een festival dat je zeker een keer moet doen. Het is er ongeloofelijk. De setting: een verlaten rakettenbasis. De sound: adembenemend, nog nooit ergens anders gehoord! De line-up is altijd ronduit verbluffend.

Belgian Village

We spraken af met een boel Belgen (die je stuk voor stuk bijna allemaal kende door jaren feestjes te doen), de bus op, tent mee, een beetje geld, wat drank voor een leuke busrit en iedereen zin in een feestje. Het leuke was dat er enkele het Belgian Village concept uitgedacht hadden. Een klein stukje van de massive camping waar alle Belgen centraal werden geplaatst zodat we ons eigen kleine dorpje hadden. Héél leuk.

Alles mag daar, écht alles!


Het meest opmerkelijke aan die camping: alles mag en alles kon. De kans dat je je tent geplaatst had op een rustig plaatsje zo ver mogelijk van de boxen van de dichtstbijzijnde discobar om toch maar ietwat slaap te kunnen vatten, was zo goed als nihil. De dag erna stond je op en stond er een reuze oplegger met zo'n 4m boxen naast je tent hardcore of één of andere Duitse hardtek te blazen. Leuk is anders.

enfin, Belgian Village was toch ietsje rustiger.

Een oplegger met eigen discobar en 24u non-stop Belgische DJ's die hun platenbakken hadden meegesleurd tot in Duitsland om er 2u te spelen. Jup, ik was ook zo dom. Gesleurd dat we hebben, maar het was het allemaal waard. Enkele gekken kwamen ook speciaal met een deel van hun hardware setup in de wagen, speciaal af om er een setje van 1,5u te spelen en dan weer naar huis. Bon... we waren een gekke bende, dat was zeker, maar het was zalig.

Ik kan er gerust wel eens een half uurtje mee vullen qua babbel als we samen eens een pint gaan pakken.

enfin... kort:

Een weekend met slechts 4 uur slaap op de teller heeft zo z'n impact gehad.

Zaterdagmorgen:  Opstaan (alé ja... nog wakker en toch uit je tent kruipen hunkerent naar nog een paar uur nachtrust die je toch niet zal kragen vanwege de 24u op 24u muziek) en genieten van een lekker bakkie troost en een DJ met wallen onder z'n ogen van hier tot in Tokio #goodtimes #sweetmemories

Geen opmerkingen:

Een reactie posten