zondag 4 maart 2012

Geplande slijtage

Het is een feit. Ik geloof er sterk in. Broertje, ex-garagist, zegt dat die lichte motoren in zware auto's bluf zijn. Vergeet die milieuvoorwaarden. Dat is inderdaad waar, maar als je per x aantal jaar een nieuwe wagen moet omdat je motor het begeeft, dan zitten we inderdaad met een probleem op lange termijn. De kost om een wagen te maken is te groot tegenover de verloren bestaansjaren van die auto.

Zelfde voorval: per ongeluk stak een kennis van mij een blu-ray in zijn dvd speler van voor het blu-ray tijdperk. Hij kreeg een andere instellingsmenu te zien. Hoe kan een oude dvd speler nu een nieuwer format detecteren? huh?

Weird shit. Houden ze technologie achter? Vaneigens! Alles is gepland om zoveel mogelijk uit te melken vooraleer het nieuwere product kan voorgesteld worden. Wedden dat internet over tv al veel verder staat in BE dan we durven dromen? Ze houden de boot af.

Klinkt aannemelijk. Misschien sla ik de bal volledig mis. Dat kan ook. Ik denk van niet. Als je weet dat elektrische wagens al vroeg in de kiem werden gesmoord en opgekocht door oliemagnaten. Dat zegt genoeg.

Waarom zie je plots zoveel Arabieren investeren in groene energie? *dingdong*
Een vat olie gaat nu 1 tegen 5 vaten olie om qua opbrengst om die op te pompen. Een jaar of 3 geleden was dat nog 1 tegen 25. Als de kost te duur wordt en de opbrengst te klein... Mad Max taferelen?

1 opmerking:

  1. Ha, ik denk dat al jaren, dat er allerlei formules voor diverse soorten (goedkope en simpele) energiebronnen zijn. Maar ten eerste moet zo veel mogelijk geld tot uit de laatste druppel geperst worden, en ten tweede is olie een fantastisch product om macht te verwerven en oorlog voor te voeren. En wie zei ook weer dat oorlog de motor is van iedere beschaving...

    BeantwoordenVerwijderen