zondag 29 april 2012

Iets... met computers

Kan je het al raden? Die typische vraag: "wat doe jij nu weer? Iets met computers zeker?". Het blijft iets moeilijk hé. Dit weekend ff bijgepraat met wat vrienden van de scouts die ik al lang niet meer had gezien. Kort door de bocht? Allemaal ondertussen al pappie of mammie op enkelen na.

Het kwam ter sprake toen ik vroeg of A. zijn linkedin invite gekregen had? Ik kreeg een machtig antwoord:

"Ja, wel... ik ken dat niet. Ik zit er blijkbaar wel op, maar ik ken het niet. Ik heb je mail gemarkeerd als gelezen. Dus... ja ik heb die gekregen."

Zalig :)

Enfin.. toen ik probeerde uit te leggen wat ik deed (met handen en voeten) viel alles op z'n plaats. "Aja, dus als ik een website heb, dan zorg jij voor bezoekers?". Zoiets. Uitwijden heeft geen zin. Het is te niche. Mensen kennen online marketing niet. De meesten toch niet. Ze kunnen zich wel iets inbeelden bij marketing, maar online marketing? Geen flauw benul.

"Dus.. ik betaal dan voor 100 bezoekers ofzo op mijn site?". Ok... werk aan de winkel dus ;-)

Doet er mij trouwens aan denken dat er veel cowboys zijn die nog steeds hierop inpikken en profiteren van de zaak. Op zich niet erg. Verziekt de markt, i know, maar als je zo'n geval op je bord krijgt, ben jij plots de duurste partij die alles in twijfel trekt. Die duurste partij? Logisch toch. Shit opruimen kost geld. Alé.. kost tijd ;)

Enfin... moraal: ik die iets met computers en een dat blijft wss nog een tijdje het beste antwoord op de vraag: "Wat doe jij nu van werk?".

1 opmerking:

  1. in dergelijk geval zeg ik meestal dat ik net op penitentiair verlof ben...ze vragen nooit verder. maar hun gezicht is gewoon goud waard...de uitvluchten om weg te vluchten ook. :-)

    BeantwoordenVerwijderen