maandag 15 april 2013

Nog wat gas terug nemen

Tijd om nog even de stop erop te zetten. Weeral? Ja weeral. Afgelopen week heb ik een week stilgezeten. Ziek. Mottig. Echt. Lange tijd niet meer zo ziek geweest. En van wat? Geen idee.

Na dagenlang in bed liggen, zoveel mogelijk slapen en teveel medicatie nemen naar mijn gedacht, heb je toch even de tijd om na te denken over zaken.

Naast het ijlen en brainless gapen naar die muur die je ondertussen per vierkante centimeter vanbuiten kent... kon ik nu en dan wel eens een video verdragen, meer bepaald van enkel entrepreneurs. Veel andere blogs lees ik niet meer. Same old, same shit. Veel te veel bla bla zonder al te weinig concrete tips.

Via @jente zag ik toevallig deze reeks video's passeren van Shopify met daarin Tim Ferriss en Daymond (what's in a name) John.

Deze twee heren slaan nagels met koppen.

Zeer interessant, hoewel Ferriss na het zien van enkele video's nogal in herhaling valt. But what the hell, the man is good!

 Eén van de zaken die nog maar eens doordrong: eerst werken tot iets werkt, daarna de rest (expansion). Bleek nog maar eens een wake-up call. Dus hebben we hier nog ff 7 domeintjes geschrapt en de verlenging ervan stopgezet om de focus te bewaren.

Stuk voor stuk ideetjes, waar er zeker iets in zat, maar enkele zaken die de uitwerking niet gingen te goede komen:

 • Te wild
 • Te hoog gegrepen
 • Te veel werk voor iets wat dan toch geen passie blijkt te zijn, maar eerder een spontane hobby-gebeuren
 • Te weinig marge (niet te vergeten natuurlijk)
 • Te complex om uit te werken (te veel partijen die een hap van de brok moeten ook)
 • Niet origineel genoeg of nét te origineel waardoor onhaalbaar en veel te veel werk zal vragen waardoor je weer geen tijd voor jezelf zal over hebben
 • Te klein (offline) netwerk om in een geringe tijdspanne iets op te bouwen (dan spreken we over minimum 1 jaar mits focus op 1 onderwerp wel te verstaan)
Bon...
Dat wil dus zeggen dat we enkel nog focussen op de zaken die de moeite lonen/zijn:
 1. Het label, hoewel je het niet voor de cash moet doen, integendeel, maar het zou zonde zijn om dat te stoppen na 4 jaar, nu nog even niet.
 2. Mijn blog, die blijft natuurlijk
 3. Een projectje met tooltjes (om ook de coding skills op te poetsen) - een product bouwen lijkt mij persoonlijk ook veel interessanter dan services uitbouwen (value vs money/hours)
 4. Een shopje om dat toch een beetje onder de knie te krijgen en een proces hierin op te bouwen
Meer niet.
Dat is genoeg.
Meer dan genoeg.

Affiliate laat ik helemaal links liggen, maar sluit niets uit mocht er iets passeren dat in het schema hierboven past.

Daarenboven heb ik ook de Lift app geïnstalleerd op de smartphone.
Zo kan je per dag enkele to do's oplijsten en afvinken of je die ook doet.
Zo zie je progressie of je iets al dan niet doet.
Geen idee of het zal werken hoor.
We zien wel.
Meer focus zou toch al moeten helpen om kalmte te bewaren en vooruit te ploegen, ipv overal in te duiken en niets gerealiseerd te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten