zondag 22 januari 2012

Op zoek naar een sport (die niet veel tijd vergt)

Bon.. de titel zegt genoeg. Een tijdje geleden heb ik hier iets uit mijn botten gekraamd, maar het zal er niet van komen. Een marathon lopen. 't zit er niet in.

Dus.. ik had mijn rollerblades terug bovengehaald. Leuk, maar ook van korte duur. Verveling sloeg al snel toe. Ik kan er niets aan doen, maar ik ben o zo snel verveeld. Lopen, de uithouding was er, maar zo'n uurtje lopen? Ik verveelde me gewoon. Echt hé. Ik kan er niet aan doen.

In het begin maak je vooruitgang en na een tijd loop je op je gemak een uurtje. Dat kwam zo overeen met zo'n 8 à 10 tal kilometer. Sneller loop ik niet. Je vetverbranding doe je best op een lager tempo anders verbruik je enkel suikers. Oordoppen in, runkeeper op en lopen. Na een half uurtje, ... neen sorry. Ik begon al af te tellen om naar huis te lopen. Ik keek rond. Zo maar saai wat rondlopen en rond turen. Niets voor mij dus.

Call me a freak, maar een kwartiertje op een loopband aan +12km/u lopen doe ik dan wel weer graag. Cijfers i guess?

Bon, de skates bovengehaald. Verdomd lastige kuitenbijter zo rondcrossen, maar weer hetzelfde liedje. Verveling alom. Na een kwartier op de skates had je al zo'n 2 à 3 kilometer afgelegd. Ok, leuk op zich qua aantal kilometers, maar weer pokkesaai. Vroeger was dat halfpipes bespringen en zo. Toch niet hetzelfde als lange afstanden afleggen met zo'n zware skates.

Had ik nu al kids, liever nu nog niet (of mss zelfs nooit), dan kon ik stiekem een ramp bouwen en daar ook ff op skaten ;)

Vraag me af wat mijn buurman zou zeggen als die plots een skateramp bij zijn gebuur ziet staan. Vroeger hadden we onze eigen quarterpipe gebouwd met pa. De max. Bij ne maat, een volledige halfpipe op een beperkte plaatst. 3,5m lang ofzo? Wel 1,3m hoog. De verhouding klopte niet echt :) er mocht ook niet groter gebouwd worden van z'n ouders. Jammer, maar het was wel de max.

Dus.. ik ben opnieuw op zoek naar een sport die ik in een korte tijdspanne kan uitoefenen.
In het weekend heb ik nét iets meer tijd en kan ik me mss wel verplaatsen, maar tijdens de week wil ik toch ook iets doen. Een half uurtje max of zo.

Iemand voorstellen?

1 opmerking:

  1. Spinnen? Lijkt op een feestje maar is intensief een uur fietsen zonder dat het echt vervelend wordt als er een blonde op de fiets de commando's als een Duitser zit te tieren. :)

    BeantwoordenVerwijderen