zondag 7 november 2010

Zoet leer je maar ken je niet!

Interessante dialoog vanochtend bij het ontbijt. Koffie, wat pistolets en een grote pot choco. "Toch wel zoet hé die choco" hoor ik haar zeggen. "Wist je dat zoet niet gekend is bij de geboorte?".

Ik val uit de lucht. Nog nooit bij stil gestaan eigenlijk. Even Googelen leverde een artikel op van op HLN.be over zoetigheid en hoe we dat kunnen tegen gaan.

"Larie, mijn prof aan 't unief heeft ons gezegd dat dit niet waar is". Kinderen kennen blijkbaar vanaf de geboorte niet wat zoet is. Ze krijgen moedermelk en dat wordt hun standaard voor zoet. Meestal wordt de tip om suiker bij de melk te doen gegeven om het kind de mond te snoeren, maar dit is geen goeie zet.

Door dit te doen ga je het kind z'n standaard voor zoetigheid verhogen en dus beïnvloed je het kind om op latere leeftijd een echte zoetekauw te worden of niet.

Interessante topic, of het waar is, is een beetje gissen want meneer de prof zei gewoon tijdens de les: "Wist je dat ...". Toch wat oppassen met die zoetigheden. Het is een feit als je als kind veel zoete dingen eet, zelfs al heb je nog geen tanden of slechts melktanden, dit in sommige gevallen invoed heeft op je definitieve tanden. (Bevestigd door de tandarts).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten