dinsdag 10 april 2012

Ne cheque met 9 nullen en we klappen er nie meer van

1.000.000.000 flappen voor een mobile based only app die slechts op één OS'je werkte en een url genereerde voor de iedere foto. Er was ook nog een API blijkbaar.

Je kan je nu afvragen hoe die mannen dat geflikt hebben en zo verder. Genoeg posts die dat zullen analyseren zonder het effectieve verhaal erachter te weten, noch het ontstaan er van.

Ongetwijfeld iedere uitvinder/"eureka"-roeper (is dat een samenstelling?) z'n natste droom. Iedere marketeer/strateeg z'n ultieme ervaring op z'n cv. Nevertheless, ze doen het toch maar. Alleen is er één ding dat ik nooit gesnapt heb tot op heden: "Hoe doen die mannen dat toch?".

Los van alle avonden nadenken, brainstormen, coden, vloeken, zuchten, gek worden, pijnstillers slikken tegen koppijn, pizza fretten en wakker worden met kwijl aan je mond in slaap gevallen op één of andere muffe zetel met nog 5 anderen die nét een half-lege koffiemok uitgieten om er goedkope instant koffie in te kappen en vervolgens met een verwilderde coupe en extreem vette haardos al krabbend over hun buik in veel te losse kleren, bij voorkeur een gestreepte half uitgerafelde pyamabroek, te kijken naar de zonsopgang met de verandadeur half open en een koele lentebries in het gezicht... hoe doen die dat toch?

Meestal lees je het ideale scenario:

- job beu
- gestopt
- zelf iets gemaakt
- werkte precies wel
- iemand tegengekomen die kon helpen
- samen verder gewerkt
- investeerder gevonden
- bureau gehuurd en mannen in dienst genomen
- boeltje verkocht (of bod afslaan uit principe of wachtend op hoger bod)

zoiets.

Daar bij de 3e streep. Daar zo. Daar. Die onzichtbare zin.
Wacht, ik schrijf hem even neer.

Zelf iets gemaakt en geen fluit geld meer eigenlijk omdat ik niet ging gaan werken.

Dat laatste deel. Hoe doen die dat toch? Leven wij in een andere cultuur/omgeving/economie? Kan dat zomaar, meestal daar, daar in Amerika? Ik vraag mij dat echt af. Moeten die mannen dan geen huur betalen of hun lening afbetalen? Leven die dan uitsluitend op slechte koffie en hier en daar een goedkope donut? Hoe doen die dat? Serieus. Hoe doen die dat? Trekken die zich dat misschien niet aan? Geen last van deurwaarders?

Die mannen van Twitter bijvoorbeeld. Maken die nu al winst? of draaien die al break-even? Van wat leven die gasten dan? Of hebben ze ook zo'n leuke boekhouder? "Kosten maken Jack, kosten maken. Koopt nog wat Macbook Pro's ofzo. Richt je kantoor nog wat in." Denk hierbij nog een zwaar Amerikaans accent en ik denk dat het wel goed zit.

Of zie ik dat verkeerd? Hoe doen die mannen dat toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten