woensdag 26 januari 2011

De kinderen van de Wetstraat

Er lopen enkele zaken mis in dit land en dat voornamelijk nu vooral in de politiek. Bon... persoonlijk ken ik geen bal van politiek. Het interesseert me niet veel. Waarom? Ik ken er niet veel van.

FOUT 1 - Geen basisopleiding politiek

Mijn eerste verkiezingen. Pas 18 jaar en je moet naar de stembus. Op wie moest ik stemmen? Geen flauw idee. Wat doen al die mannen en partijen? Voor wat staat dat allemaal precies? Geen flauw idee.

"Ma... SPA, voe wa staot da?". Zij: "Da zin de socialisten jongne".

Eum.. ok... maar wtf?

Ik was 18 en kende niets van politiek (niet veel beter dan vandaag eigenlijk), maar niemand die me eens goed een uitleg gaf van waar die politieken partijen komen, waarvoor ze staan en wat ze allemaal precies kunnen doen voor de 'gewone mens' en de maatschappij.

Geen enkele les in ons schoolsysteem in het middelbaar onderwijs die ons een goede basis gaf in politiek. Als dat zo belangrijk is (tenslotte zijn we al 207 dagen bezig - of ist al meer?) waarom zit dat niet in ons basisopleiding?

FOUT 2 - Voorkeur a.d.h.v. vrienden en vooroordelen


Meesten kiezen nog met vooroordelen. "Aja want die gaan er voor zorgen dat... " Zever in pakskes. De agenda's van partijen lopen zoveel nu al door elkaar dat je niet meer weet voor wat te kiezen.

Ook bij vrienden hoor ik meestal twijfel als ze moeten gaan kiezen.


FOUT 3 - Geen scheidsrechter in de politiek


Zijn jullie niet beschaamd?! Echt! Ik vraag me dat nu eens echt af. Gastjes... in de real world is het simpel. Ge krijgt een team van mensen of je wordt in een hoop mensen gegooid waar je moet mee samenwerken en... make it f*cking work!

Er is ook niemand die hier even kan halt roepen hé. Een bemiddelaar... mannekes. Gewoon harde actie. Zo en niet anders! Lukt het niet... verkiezingen. You just make it work!

Ik heb er geen problemen mee dat jullie dik betaald worden, 7/7 werken, niet aan iedereen gegeven, maar aub... doe eens even normaal. Bart is verkozen, dus allen werken samen met Bart! Zo simpel is dat. Democratie? Wat voor nut als de meerderheid dan toch z'n goesting niet krijgt.

Wat is onze politiek toch k*t en full of haantjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten